Toyota Landcruiser HZJ 75 ’94

Update  januari 2012: Onze Toyota Landcruiser HZJ 75 is VERKOCHT aan Leon en Ine voor een nieuw reisavontuur!

 

Sinds 30 april 2009 zijn wij de trotse bezitters van een Toyota Landcruiser HZJ75 uit 1994. Inmiddels staan er 320.000 kilometers op de teller, maar ze rijdt nog steeds als een zonnetje. De vorige eigenaars, Simon en Marjon zijn er helemaal naar Kaapstad mee gereden (kijk zelf op hun weblog).

De auto is compleet ‘overland’ geprepareerd zoals dat heet; klaar om lange reizen mee te maken. We kunnen slapen onder het hefdak, kunnen zelf electriciteit opwekken met zonnecellen, extra tanks voor water en diesel, kluis, gaspitten, koelkast en spoelbakje. Joost heeft inmiddels zijn eigen Scheel-stoel erin gezet en de mijne wordt gerenoveerd. De iPod aansluiting doet het ook en de cruise control is gefixt in 5 minuten door buurman Eric.

De eerst 4×4 cursus is al gedaan. Op een motorcross terrein in Oss heeft Joost de fijne kneepjes van het modder en hellingrijden onder de knie gekregen. In het weekend van Hemelvaart 2009 hebben we de kampeerervaring uitgeprobeerd. Prima slapen op het traagschuim maatwerkmatras.

Inmiddels zijn we 2 jaar verder en is er veel gesleuteld en veranderd aan de auto. Joost heeft veel ervaring opgedaan met rijden: vakantie Tunesië/Sahara, 4WD cursus in Joinville, een cursus Veilig Lieren en een weekend Fürstenau (zie onze auto in het filmpje van Sonja op 8:43-9:00min.).

Marijke heeft zich toegelegd op het navigeren met GPS (met hulp van de GPS_expert), de camera, (digitale)boeken en kaarten.

Omdat we best wel trots zijn op de aanpassingen die we gedaan hebben, hieronder een overzicht:

BUITENKANT: Champion lier (12000 lbs.), verstralers, dakrek, inklapbaar opstapje, inklapbaar koffietafeltje op de rijplaat en bestickering. Er is een sper op de nieuwe achteras gemonteerd bij Rijk Verkerk. De middenbak is gereviseerd. We hebben ook een Vaude bustent aangeschaft (De Voortgang) en aan laten passen.

BINNENKANT:Nieuwe Waeco 36l. koelkast, nieuwe koelvloeistof in de airco, traagschuim matras op maat (130×200), nieuwe kussenhoezen (made by Jacomien) en opbergzakken (made by Marijke), kraan aan de achterdeur voor gefilterd water (Joosts masterpiece), ophangsysteem voor wc- en keukenrol, veel extra bergruimte door plastic containers (Office Center) en op-maat-kastje onder het gasfornuis (made by Joost), kunststof propaangasfles (EM-gas), gerenoveerde standkachel, diverse elektrische omvormers, nieuwe linoleum vloer (met dank aan Jan),lichtje met sensor voor ’s nachts en magnetisch LED-spotje op 12V

COCKPIT: Een kapstok voor Joost zijn Panama-hoed, een houder voor twee thermoskannen, houder voor thermosbeker aan beide deuren, armsteun Joost, Grippy plakmat voor de Garmin, iPod-houder en stuurslot met alarm en licht.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Een Reactie op “Toyota Landcruiser HZJ 75 ’94

  1. we have just purchased your land cruiser from Leon and plan to take it to China. Love your site and the photos of the vehicle.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s