Eerste bericht

Januari 2001

Hallo beste mensen,

Ja, we zijn gearriveerd! Prima vlucht gehad van Amsterdam naar Singapore (met z’n tweeen 3 stoelen bij de nooduitgang). Vervolgens een dag rondgestapt in bloedheet Singapore en doorgvlogen naar Auckland. Daar stond Toon op ons te wachten en na een rit van 2 1/2 uur waren we in Tauranga. Daar zijn we twee nachtjes gebleven en hebben de auto geprobeerd: doet het prima! Nu zijn we op de Coromandel peninsula en logeren in Wilderland bij Hettie en Gary. Een alternatieve gemeenschap die leeft van de biologische tuinbouw. We logeren in een hutje, prachtig idyllisch allemaal en voor onze standaarden nogal primitief. Alleen een klein beetje electriciteit en de WC is een ouderwets gat in de grond. Ze leven van hun eigen land en uiteraard vegetarisch. Zeer gastvrij en erg happy; de hippie tijd herleeft, hoewel alcohol, tabak en drugs verboden zijn (Joost mag stiekum roken van Hettie). We verkennen de schitterende omgeving ingesmeerd met factor 30+, de tempratuur valt wel mee, maar de zon is erg fel. Vandaag gezwommen bij Cathedral Cove op een tropisch strand. De omgeving is fantastisch, maar moeilijk te omschrijven; de foto’s spreken waarschijnlijk wel meer. We voelen ons opperbest en vertrekken overmorgen (zondag) richting Rotoroa. Dit is een vulkanisch gebied, waar ze zelfs verwarmde plekjes hebben voor je tent!

Dit was even een kort berichtje uit Whitianga. Jullie horen uiteraard de volgende keer meer.

See ya!

Reacties zijn gesloten.