Un paraíso holandés

Het versturen van Joost zijn motorkleding is gelukt! De juffrouw op het postkantoor wilde het apakket perse openmaken, maar Joost zijn charmes wisten dat te voorkomen. We hebben wat rond de Plaza de Armas rongelopen en in de luxere wijk Miraflores, maar het kan ons niet zo bekoren. ´s Avonds terug naar Toon wiens chauffeur ons naar het vliegveld scheurt. ´s Nachts doorgevlogen via La Paz naar Santa Cruz.

We komen erg moe aan om 5 uur ´s ochtends. Direct strikken we een taxi naar Satna Cruz naar de standplaats van de taxi´s naar Samaipata. Gelijk vertrekken we. Na een mooi rit arriveren we rond 8 uur bij La Vispera, het paradijsje van Pieter en Marga. Pieter is erg enthousiast en helaas vetrekken ze voor een paar dagen naar Santa Cruz. Hij doet ons nog wel wat tips. Na een ontbijtje taaien we af naar ons huisje ´LaSweet´. We slapen 4 uur. Na eten in het dorp vroeg naar bed en we slapen een flinke ruk. Dit dorp is piepklein maar er wonen onvermoed veel buitenlanders die elkaar allemaal kennen. Marife, de officemanager van La Vispera is getrouwd met een Duiste gids, we eten voortreffelijk bij een Fransman en ontmoeten Ben Verhoef en zijn vrouw Suzanne die hier een reisbureautje runnen. De eerste dag doen we niet veel, zitten lekker in de (hete) zon en verkennen Dsc_3360_1 Pieter zijn landgoed. Boven op de berg heeft hij een troon gebouwd om de omgeving te bekijken. ´s avonds eten we bij Silvain een uitstekend maal in Latino cafe. Daar ontmoeten we Ben en Suzanne. Ze vetrellen ons veel over de omgeving en hoe ze er toe gekomen zijn om hier te gaan wonen. Heel gezellig.

Gisteren zijn we naar El Fuerte geweest. Heen met de taxi en terug lopen )2 uur). La Fuerte is werelderfgoed en eigenlñijk een grote rots die 1500 BC is bewerkt door Inca´s. Joost doet zijn best om gids te spelen en wijst me aan waar de slaapkamers waren en de tempel (ha, ha). De terugweg is een flinke afdaling en mijn kantoorbenen doen zeer. Eeen pilsje op de Plaza gaat er wel in! ´s Avonds eten we inhet Landhaus bij Duitsers en daar is het niet zo gezellig (al zit Silvain er ook, wat verklaart dat zijn restaurant dicht was). In deze gemeenschap gebeurt meer dan je denkt!

Vandaag hebben we met Marife geregeld om een week naar de jungle te gaan vanaf 19 mei en een vlucht van Sucre naar La paz. We gaan morgen naar Refugio Los Volcanes in het Amboro national Park, die gemanaged wordt door Ben. Daar gaan we met een locale gids het park in. Maandag gaan we dan naar Santa Crzu om te kijken of we met een taxi 4 dagen langs de Jesuiten missies kunnen. Helaas kunnen we niet naar Noell Kempf national park omdat daar het ponton over de rivier kapot is, balen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s