Van Rurre naar Arequipa

Donderdag 24 mei. Met de Belgen gaan we om 10 uur met de boot terug naar Rurrenabaque. Gelukkig is het droog. In Rurre is het weer aangenaam. We horen dat er al twee dagen geen vliegtuig vertrokken is naar La Paz vanwege de regen. We checken weer in in het Safari hotel en doen lekker rustig aan. Ook de vrijdag en zaterdag vermaken we ons met kleine wandelingetjes door het dorp. We verhuizen naar een ´papa en mama hostel´ Dit zijn hostels waar de mensen in hun achtertuin een aantal kamers hebben gemaakt. Deze meneer heeft een heel mooi afdak gemaakt met flink wat hangmatten. We Dsc_3849 hebben een piepkleine kamer met eigen badkamer voor Euro 5, 40 per nacht (om de vorige uitgaven wat te compenseren, ha, ha). Rurrenabaque stikt van de jonge Israelische toeristen, maar gelukkig blikt het bij El Curichal betrekkelijk stil. Hoewel…. de eerste nacht veroorzaken niet de backpackers herrie, maar de eigenaren zelf! Mevrouw blijkt jarig en dat moet gevierd: de hele nacht muziek! Zaterdag maken we een tocht met een quad in de omgeving (stoffig!!)

Zondag 26 mei. Om 8 uur melden we ons bij het office van Amaszonas en worden naar de vliegstrip gebracht. Het blijkt de enige vlucht van die dag te zijn en er komt ook nog eens een vliegtuig van de militaire luchtvaartmaatschappij TAM opdagen. Blijkbaar is er met het eigen vliegtuig wat mis. Eerst vliegen we boven het regenwoud en na een halfuur zien we de 5 en 6000 meter hoge besneeuwde toppen rondom La Paz. Wat een ruig land! We laten ons met een taxi naar Arthy´s place vervoeren en wDsc_3857 e worden enthousiast onthaald. Als we buiten lopen doen we het rustig aan (van 200 naar 3600 meter hoogte merk je wel!). De stad is op zondag een stuk rustiger en omdat het moederdag is hier lopen veel mensen met bloemen en taarten over straat. Het is lekker warm in de zon. We eten wat maar eigenlijk veel te laat en ik heb last van de hoogte. Na de lunch krijg ik een flinke hoofdpijn, wordt duizelig en alles komt er weer uit. Duidelijk iets te veel van het goede. Eerst maar even wat slapen. ´s Avonds eten we heel leuk.

Maandag 27 mei. Om 8 uur worden we opgehaald ennaar de busterminal gebracht. Met een minibusje vol nationaliteiten gaan we naar de grens met Peru (Desaguero). Daar helpen ze ons met de douane formaliteiten en staat een bus van Flores klaar om ons naar Arequipa (Peru) te brengen. Eerst rijden we langs het Titicaca meer naar Puno, een mooie rit (onder het genot van Michael Jackson clips). Na Puno wordt het landschap dor en rijden we in een ruk door naar Arequipa. In Juliaca moet ik echt naar de wc en die in de bus zit dicht. De bus stopt 10 minuten en ik smeek een meneer bij een publiek toilet of ik alsjeblieft met bolivianos mag betalen. Het duurt even maar eht lukt, pfoe! Die mensen hier drinken nauwelijks en gaan dus ook nauwelijks naar de wc! Tegen half zes komen we door een soort maanlandschap in Arequipa aan. Met een taxi zwerven we even wat rond tot hij ons bij Lari´s house afzet, een klein hostel in een koloniaal huis. Ze heeft eenprima kamer met eigen badkamer voor 45 soles (Eruo 11,50), twee blokken van de Plaza Armas. We mailen snel naar Geert (oud-collega van Joost en mede-eigenaar van Perumotors) dat we zijn gearriveerd. We hebben zo´n honger dat  we de eerste de beste Argentijnse parillada instormen voor een enorm stuk vlees met wijn en frieten. Arequipa is duidelijk een ontwikkelde stad en het leeft! Het is zo koud dat ik 2 fleeces aanheb. Terug naar het hostel lopen we stomverbaasd tegen Geert en zijn vriendin op, hij heeft net Joost zijn sigaren bij het hostel afgegeven. We kletsen even en spreken wat af voor morgen. Met sokken aan naar bed…

Dinsdag 28 mei. We ontbijten op een terras met uitzicht op de Plaza de Armas in het zonnetje. In de zon is het lekker warm. We gaan de stad maar eens verkennen. De koud heeft me aan het denken Dsc_3864 gezet over de samenstelling van mijn garderobe. Ik besluit een spijkerbroek te kopen en 2 shirts met lange mouwen. We kunnen hier geen ´technische´ kleding vinden (thermisch spul) en dus onderzoekt Joost voor mij in de dameswinkel alle shirtjes op hun samenstelling. Bij het bestuderen van de labeltjes vinden we een shirt dat half katoen, half synthetisch is en dus sneller droogt en warmer is dan katoen. We eten fantastisch bij El Turko. Joost eet Cuy (ja, ja, cavia) met chocoladesaus en ik lamskoteletjes met vijgen, lekker wijn erbij en gefrituurd ijs toe, superlekker! We hadden verwachtingen van bonen met rijst hier, maar tot nu toe hebben we altijd nog lekker gegeten (met wijn!). Na het eten belt Geert ons en gaan we met hem een biertje drinken. Hij vertelt hoe Arequipa zijn thuis is geworden en hij het hier erg naar zijn zin heeft ( en dat is te zien). Erg gezellig.

Woensdag 29 mei. Vandaag hebben het Santa Catalina klooster in Arequipa bezocht. Een stad in de stad met 80 huisjes waar nonnen hebben gewoond. Erg mooi. Daarna zijn we verhuisd Hostal La GrutaDsc_3881  buiten het centrum waar vanavond de rest van de groep voor de motorreis aankomt. ´s Middags gaan we naar Saga een klein winkelcentrum (waar we Geret weer tegenkomen!). Vrijdag vertrekken we met de groep en hebben er erg veel zin in! We zijn gezond en hebben het erg naar ons zin, wat wil je nog meer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s